EKÜL plaanib tarbijahariduse alast koostööd Leedu Tarbijate Instituudiga

29.11.2015

EKÜL juhatuse esimees Andres Jaadla külastas 27. novembril Vilniuses Leedu Tarbijate Instituuti ja kohtus instituudi juhtkonnaga. Kohtumise teemadeks olid tarbijaskonna teavitamine ja lõpptarbijate koolitamine. EKÜL juhatuse esimees tutvustas Leedu tarbijaspetsialistidele liidu tegevusi, sealhulgas edukalt arendatud Korteriühistu lõpptarbijaprogrammi.

Viimase kolme aasta jooksul on EKÜL läbi viinud Korteriühistu lõpptarbijaprogrammi, mille raames on läbi viidud mitmed ühisostud korteriühistutele ja korteriühistute liikmetele. Ühine ostmine on ostuprotsess, milles osalevad täpselt sama kaupa soovivad ostjad, et saavutada ühiselt suuremate koguste ostmisega parim hind kõigile ühisostus osalevatele tarbijatele. Andres Jaadla sõnul on ühiselt ostes võimalus mõjutada müüjat pakkuma ühisostus osalevatele ühistutele paremat hinda, mis tuleneb ühisostus osalejate arvust ja tarbimismahust. Ühisostu korraldamise eeldusteks on aga igakülgne tarbijaskonna teavitus ning tarbijate huvide ja eelistuste tundmine.

Leedu Tarbijate Instituudi esindajad avaldasid elavat huvi EKÜLi kogemuse vastu tarbijate teavitamisel ja koolitustegevuse korraldamisel. Kaks organisatsiooni leppisid kokku vastastikuses koostöös tarbijahariduse edendamisel Eestis ja Leedus.

Lisainfo:
Andres Jaadla
627 5740
Andres.Jaadla@ekyl.ee