Täna toimub Tallinnas rahvusvaheline konverents „Digitaalsed linnad – elamisväärsus ja taskukohasus“

07.06.2018

Eesti Korteriühistute Liidu teade
7. juuni 2018

 

Täna, 7. juunil kl 9:30 algab Eesti Filmimuuseumis (Pirita tee 64, Tallinn) rahvusvaheline konverents „Digitaalsed linnad – elamisväärsus ja taskukohasus“. Elamumajanduse tippkohtumise raames toimuval konverentsil võetakse luubi alla linna, tehnoloogia ja tarbija suhe.

Ajakirjanikud on oodatud sündmust kajastama!

Konverentsi kava: Digitaalsed linnad 070618

Konverentsi otseülekanne on jälgitav: http://saundland.ee/live/

 

Konverentsi peakõnelejaks tehnoloogiavaldkonna eestkõneleja ja urbanist, endine Nokia disainiosakonna juhataja ning bestselleri “Nutilinna vastu” autor Adam Greenfield. Londoni Ülikooli kolledžis Bartletti Arhitektuurikoolis ja New Yorgi Ülikoolis urbanistikat õpetav Greenfield on tuntud provokatiivsete väljaütlemiste poolest – näiteks leiab ta, et tehnoloogia võimaldatud võrgustumine on meie igapäevaelu edukalt üle võtnud.

“Lahendus on minu arvates võrgusüsteemide tark kasutamine – ehk siis kasutamine meie elu nendes aspektides, kus see me meile tõesti kasu toob ja kui selle järgi vajadust pole, asendada see silmast silma suhtlusega,” kõlab tema soovitus. “Aga teiste inimestega vahetult suhtlemine nõuab ennekõike tahtmist, kannatust ja sotsiaalsete oskuste omandamist.” Greenfieldi sõnul seisabki ees üsna keerulise ja suure ülesande lahendamine: kuidas luua niisuguseid infoteholoogilisi süsteeme, mis tegelikult vastaksid ka inimeste valikutele ja vajadustele.

Sama meelt on konverentsil “Digitaalsed linnad – elamisväärsus ja taskukohasus“ samuti ettekandega esinev arhitekt ja Eesti Arhitektuurikeskuse juht Raul Järg. “Tehnoloogia hoiab paljudes tegevustes kahtlemata aega kokku ja loob mugavusi ning võimalusi, see areng on vältimatu. Need lahendused peavad olema lihtsad ja kasutajasõbralikud. Aga tehnoloogiline mugavus ei tähenda samas, et võiksime pelgalt tehnilistele lahenduste lootma jääda ja eestlasele omase talupojatarkuse minetada. Tuleb ikka nutikus säilitada,” selgitas Järg oma intervjuus ajakirjale Elamu.

Lisaks Adam Greenfieldile ja Raul Järgile astuvad Euroopa elamuvaldkonna tähtsaimal aastakonverentsil üles Eesti majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi asekantsler Jüri Rass, Tallinna abilinnapea Eha Võrk, mitmete Euroopa elamuühenduste esindajad jpt. Osalejaid tervitavad Euroopa elamuorganisatsioonide ühenduse Housing Europe president Cédric Van Styvendael, ettevõtlus- ja infotehnoloogiaminister Urve Palo (videotervitus), Tallinna linnapea Taavi Aas ja Eesti Korteriühistute Liidu juhatuse esimees, Housing Europe juhatuse liige Andres Jaadla.

6.-8. juunini 2018 leiab Tallinnas aset elamumajanduse tippsündmus, kui esmakordselt saabuvad korraga ühisele kokkusaamisele kolm kõige mõjukamat elamuvaldkonna ühendust: Euroopa elamuorganisatsioonide ühendus Housing Europe, ÜRO Euroopa Majanduskomisjoni Elamu-ja Maamajanduskomitee ning Rahvusvaheline Elamukooperatiivide Liit. Maailma kolme mõjukama elamuvaldkonna ühenduse esindajad väisavad Tallinna Euroopa elamuorganisatsioonide ühenduse Housing Europe üldkogu raames.

Üldkogu toob eesmakordselt Eestisse kokku ligi 100 elamuvaldkonna tippjuhti ja eksperti üle maailma.

Lisainfo:

Konverentsi Eesti kõneisik on Andres Jaadla, Eesti Korteriühistute Liidu juhatuse esimees

Tel: +372 520 3987, e-mail: jaadla@ekyl.ee

Esinejate liikumisega, intervjuude planeerimisega vms. seotud lisaküsimused: Anu Sarnet, EKÜL välissuhete ja projektide juht

E-mail: anu. sarnet@ekyl.ee, tel: 627 5740

Eesti Korteriühistute Liit