Korteriühistute õigusteabepäev keskendub korterite ümberehitusele, võlgnikele ja olulistele e-registritele

14.05.2019

Eesti Korteriühistute Liidu teade
14. mai 2019

Eesti Korteriühistute Liit (EKÜL) korraldab sel neljapäeval, 16.mail õigusteabepäeva, mille põhiteemadeks on korterite ümberehitusega seonduv, võla kättesaamiseks mõeldud maksekäsu kiirmenetlus ja korteriühistute jaoks olulised e-registrid.

Õigusteabepäev toimub 16. mail 2019 kell 11 – 17 hotell Euroopa (Paadi 5, Tallinn) Lääne-Euroopa saalis, ajakirjanikud on oodatud õigusteabepäeva kajastama!
Võimalusel palume kohaletulekust eelnevalt teada anda tel: 627 5740.

Ürituse kava ja teemadega saab tutvuda EKÜL kodulehel: https://ekyl.ee/koolitused/1317514/

Maksekäsu kiirmenetlusest praktikas kõneleb õigusteabepäeval Pärnu Maakohtu maksekäsu osakonna juhataja Heli Sirelbu, maksekäsu kiirmenetlus avalduse esitamisest Registrite ja Infosüsteemide Keskuse arendusosakonna projektijuht Jaanika Jundas. “Eesti Korteriühistute Liidu kogemusele toetudes võin küll väita, et võlgased on korteriühistutele suurimaks probleemiks ning võlglaste probleemiga pöördutakse meie poole kõige enam,” nentis EKÜL õigusosakonna juhataja Urmas Mardi.

Korteriühistute jaoks olulistest e-registritest – korteriühistute registrist ja e-kinnistusraamatust kõneleb Registrite ja Infosüsteemide Keskuse klienditoe talituse juhataja Kersti Rätsep.

“Oluline osa õigusteabepäeval on korterite ümberehitamise regulatsioonil: Laesson & Partnerid OÜ jurist Tuulikki Laesson räägib, mida võib korteriomanik ise ümber ehitada, millal on vajalik teiste korteriomanike nõusolek, millal on vaja ehitusteatist ja millal ehitusluba ning kuidas tuleks ehitustööd korteriühistuga kooskõlastada. Samuti kõneleb ta sellest, millal on tarvis ehitusprojekti ning kes ja kuidas peaks korteri ümberehitusel teostama omanikujärelevalvet,” tutvustas teemasid Urmas Mardi.

Eesti Korteriühistute Liit (EKÜL) asutati 17. aprillil 1996 Rakveres, organisatsioon esindab ja kaitseb korteri- ja hooneühistute huve riiklikul ja kohalikul tasandil. Tänaseks kuulub liitu rohkem kui 1400 korteriühistut üle Eesti. EKÜL kuulub Euroopa elamuorganisatsioonide ühenduse Housing Europe juhatusse ning juhib samuti üleminekuriikide toetamiseks ellukutsutud erakorralist töörühma. Alates 2016. aastast on EKÜL ÜRO elamumajanduse harta keskus, mille põhitegevuseks on eluasemevaldkonna toetamine riikides, kus elamureformid veel ettevalmistamisel.

 

Lisainformatsioon:

Urmas Mardi, Eesti Korteriühistute Liidu juhatuse liige, õigusosakonna juhataja
Tel 372- 50 15077, e-mail: urmas.mardi@ekyl.ee

 

Eesti Korteriühistute Liit
Tel: 627 5740, e-mail: ekyl@ekyl.ee