ÜRO juhend ühistute ja omandiõiguse koha

05.12.2019

ÜRO Euroopa Majanduskomisjon UNECE on välja andnud uuringu “Juhend korterelamute ühistulise haldamise ja omandiõiguse koha”, mis sõnastab kogu majanduskomisjoni piirkonda puudutavad olulised põhimõtted korterelamute haldamise ja majandamise kohta. Dokument on suunatud nii riigiametnikele, omavalitsuste töötajatele kui ka kõigile korteri-või elamuühistute liikmetele UNECE riikides. Muuhulgas käsitleb juhend näiteks omandi õiguslikke küsimusi, omanike kohustusi ja vastutust, ühistute toimimise võimekuse tõstmist, rahastusskeeme, parimaid praktikaid jne.

Soovitame dokumendiga tutvuda, et saada väga hea ülevaade universaalsetest olulistest põhimõtetest, millele toetub ühistuline elamute haldamine ja majandamine.

Dokumendi Eesti poolseks koostajaks on Eesti Korteriühistute Liit. Alates 2016. aastast on Eesti Korteriühistute Liit tunnustatud kui Genfi ÜRO Elamumajanduse Harta Kompetentsikeskus, mille põhitegevuseks on eluasemevaldkonna toetamine riikides, kus elamureformid veel ettevalmistamisel või toimumas ja kus Eesti riigi ja korteriühistute kogemust saab selles protsessis eeskujuks võtta.

TUTVU JUHENDIGA SIIN