EKÜL: tehases toodetud lisasoojustuselementidega tehakse maja kiiremini ja tõhusamalt korda

11.02.2021

Eesti Korteriühistute Liidu teade
11.02.2021

Eesti Korteriühistute Liidu (EKÜL) juhatuse liikme Urmas Mardi sõnul annab tehaseline renoveerimine eelise rekonstrueerimise kiiruses ning koos praeguse kopsaka riikliku toetusega on rahasumma, mis kortermaja kordategemiseks kulub, samas suurusjärgus kui ehitusplatsil rekonstrueerimise puhul.

„Ainult et viimasel juhul tuleb korteriomanikel üheksa kuud piltlikult öeldes tellingute vahel elada, samas kui tehaselise renoveerimise puhul saab maja paari kuuga korda,“ rõhutas Mardi, kes koos KredExi eluaseme- ja energiatõhususe osakonna juhi Triin Reinsalu ning KredExi hoonete energiatõhususe projektijuhi Kalle Kuusega homme, 12. veebruaril samal teemal veebiseminari peab. „Ootame korteriühistuid veebiseminaril osalema, osalemine on tasuta,“ vahendas Mardi. Veebiseminaril osalemiseks on aga vajalik eelregistreerimine siin:
https://kredex.zoom.us/webinar/register/WN_79Nb0VJzQ86SUNOlgQWBxA

12.02.2021 veebiseminari ettekanded leiab siit: Korterelamu tehaselise rekonstrueerimise toetus | KredEx

„Muidugi on tehases toodetud lisasoojustuspaneelid ka kvaliteetsemad, kuna kehv ilm ja oskustega tööjõu puudus seal ei kimbuta,“ lisas ta. Spetsialistide hinnangul on tehases toodetud lisasoojustuselemente kõige otstarbekam kasutada masselamuehituse aegsete korterelamute tüüpseeriate renoveerimisel. „Riik on tehaselisele renoveerimisele ka jõuliselt õla alla pannud: praegu katab toetus 50% või kuni 1 miljon eurot projekti kogumaksumusest. Veel mõned aastad tagasi oleks võinud sellisest toetussummast vaid unistada,“ nendib Mardi.

Korteriühistud tunnevad innovaatilise rekonstrueerimismudeli vastu Mardi sõnul elavat huvi. „Esimene pääsuke TTÜ pereühiselamu Akadeemia tee 5a näol on juba olemas ja ühest Harjumaa korterelamust saab Eestis teine hoone, mis renoveeritakse uudsete eelvalmistatud lisasoojustuselementidega,“ rääkis ta.

TAUST: Eesti Korteriühistute Liit asutati 17. aprillil 1996 Rakveres, organisatsioon esindab ja kaitseb korteri- ja hooneühistute huve riiklikul ja kohalikul tasandil. Tänaseks kuulub Eesti Korteriühistute Liitu rohkem kui 1400 korteriühistut üle Eesti. EKÜL kuulub Euroopa elamuorganisatsioonide ühenduse Housing Europe juhatusse ning juhib samuti üleminekuriikide toetamiseks ellukutsutud erakorralist töörühma. Alates 2016. aastast on EKÜL ÜRO elamumajanduse harta keskus, mille põhitegevuseks on eluasemevaldkonna toetamine riikides, kus elamureformid veel ettevalmistamisel.

Teate edastas: Eesti Korteriühistute Liit www.ekyl.ee

 

Kõneisik:
Urmas Mardi, Eesti Korteriühistute Liidu juhatuse liige, õigusosakonna juhataja
Tel: 372 50 15077
E-mail: urmas.mardi@ekyl.ee