Segadus pakendite ümbertöötlemisega nörritab korteriühistuid

26.02.2021

Eesti Korteriühistute Liidu teade

Eesti Korteriühistute Liidu juhatuse esimehe Andres Jaadla sõnul on korteriühistud pakendite ümbertöötlemise ümber puhkenud segaduse üle nördinud. „Olukord prügimajanduses, millest sel nädalal kirjutasid nii Maaleht kui Eesti Ekspress, tekitab korteriühistutes suurt nördimust, sest aastaid on pakendiorganisatsioonid tarbijatelt aina usinamat sorteerimist nõudnud, korteriühistud on jäätmete liigiti kogumisse panustanud, elanikke teavitanud, vajadusel ehitanud suuremaid prügimaju ja soetanud lisakonteinereid,“ rääkis Jaadla.

„Paar aastat tagasi viisime ühistute seas läbi küsitluse, kus palju kurdeti inimeste hoolimatust, lausa soovimatust prügi sorteerida. Nagu üks ühistujuht ütles: piisab 1-2 korteriomaniku “halvast” eeskujust, mis pärsib või tühistab teiste pingutused. Kuidas siis veel nüüd inimestele sorteerimise vajalikkusest rääkida, kui on selgunud, et nende hoolikalt pestud piimapakid sõidavad muu olmeprügi hulgas põletamisele,” vahendas Jaadla ühistute nördimust. „Väga kurb on, kui tarbija lihtsalt lolliks tehakse.“

TAUST: Eesti Korteriühistute Liit asutati 17. aprillil 1996 Rakveres, organisatsioon esindab ja kaitseb korteri- ja hooneühistute huve riiklikul ja kohalikul tasandil. Tänaseks kuulub Eesti Korteriühistute Liitu rohkem kui 1400 korteriühistut üle Eesti. EKÜL kuulub Euroopa elamuorganisatsioonide ühenduse Housing Europe juhatusse ning juhib samuti üleminekuriikide toetamiseks ellukutsutud erakorralist töörühma. Alates 2016. aastast on EKÜL ÜRO elamumajanduse harta keskus, mille põhitegevuseks on eluasemevaldkonna toetamine riikides, kus elamureformid veel ettevalmistamisel.

Teate edastas: Eesti Korteriühistute Liit www.ekyl.ee

Kõneisik:
Andres Jaadla, Eesti Korteriühistute Liidu juhatuse esimees
Tel: +372 520 3987
E-mail: andres.jaadla@ekyl.ee