Täna 25 aastat tagasi koondusid Rakveres Eesti korteriühistud

17.04.2021

KUULA SAADET

Täna 25 aastat tagasi, 17.aprillil 1996 loodi Rakveres Eesti Korteriühistute Liit. „Rakvere oli üks esimesi linnu Eestis, kus korteriühistuid innukalt moodustama hakati,“ meenutas Eesti Korteriühistute Liidu juhatuse esimees ja Rakvere abilinnapea Andres Jaadla liidu juubelisaates EKÜL veebiraadios.

Esimesele suuremale avalikule koosolekule Rakverre tuli Jaadla sõnul ka toonane peaminister Tiit Vähi. „Riigi tunnustus oli vastuloodud korteriühistutele väga oluline,“meenutas ta. „Rakveres formeerusid ühistud üsna kiiresti ja ma mäletan, et ka nimeküsimused olid hästi tähtsad. Ühele korteriühistule otsustati 1996. aastal  näiteks Mart Laari järgi Mart nimeks panna,“ rääkis Jaadla.

Jaadla sõnul pole Rakvere praegu enam väga kaugel mõne aasta tagusest ambitsioonikast eesmärgist, et saada esimeseks Eesti linnaks, kus kõik sovetiaegsed majad on renoveeritud. „Kui linnapilti vaadata, võime öelda küll, et eesmärk on peaaegu saavutatud. Paar-kolm aastat tagasi tundus Rakvere olevat ehitusplats, majad olid tellingutes. Täna võib aga öelda, et enamus nõukogudeaegsest elamufondist on juba renoveeritud ja see on Rakvere jaoks täiesti hämmastav tulemus.“

Kogu Rakveres salvestatud juubelisaadet saab kuulata siin:

Taust: Eesti Korteriühistute Liit asutati 17. aprillil 1996 Rakveres, organisatsioon esindab ja kaitseb korteri- ja hooneühistute huve riiklikul ja kohalikul tasandil. Tänaseks kuulub Eesti Korteriühistute Liitu rohkem kui 1400 korteriühistut üle Eesti. EKÜL kuulub Euroopa elamuorganisatsioonide ühenduse Housing Europe juhatusse ning juhib samuti üleminekuriikide toetamiseks ellukutsutud erakorralist töörühma. Alates 2016. aastast on EKÜL ÜRO elamumajanduse harta kompetentsikeskus, mille põhitegevusteks on eluasemevaldkonna toetamine riikides, kus elamureformid veel ettevalmistamisel.

Teate edastas: Eesti Korteriühistute Liit
www.ekyl.ee

Lisainfo:
Andres Jaadla, Eesti Korteriühistute Liidu juhatuse esimees
Tel: +372 520 3987
andres.jaadla@ekyl.ee