Habitat for Humanity artiklite kogumik energiavaesuse leevendamisest tutvustab Eesti kogemust

08.08.2022

 

Käesoleva aasta juulis ilmunud väljaanne “Energiavaesusega tegelemine elamute energiatõhususe kaudu Kesk- ja Ida-Euroopas” on Habitat for Humanity Internationali, Euroopa ja Lähis-Ida piirkondliku büroo (HFHI EME), Kesk- ja Ida-Euroopa (CEE) elamute energiatõhususe (REE) vaatluskeskuse esimene artiklite kogumik, mis käsitleb kortermajade renoveerimist ja energiapuuduse vähendamist ajal, mil talvisest elamute kütmisest on saanud piirkonna üheks suurimaid poliitilisi ja sotsiaalseid väljakutseid. Ühe Kesk- ja Ida-Euroopa parima näitena elamute energiatõhususe parandamisest esitleb rahvusvaheline väljaanne Eesti kogemust kortermajade renoveerimisel.

Eesti Korteriühistute Liidu rahvusvaheliste suhete ja projektide juht Anu Sarnet pakub oma artiklis “Lahendusi korterelamute energiatõhususe suurendamiseks Eestis” ettepanekuid energiatõhususe parandamiseks ja seeläbi energiavaesuse vähendamiseks Kesk- ja Ida-Euroopa riikide elamufondis.

Väljaannet saab lugeda siit: REE Observatory in CEE: Addressing energy poverty through residential energy efficiency in Central and Eastern Europe: Challenges and best practices (getwarmhomes.org)