Lahkus Virumaa korteriühistuliikumise eestvedaja Peeter Lauring

17.11.2022

Eesti Korteriühistute Liidu teade
17.11.2022

Eesti korteriühistuliikumist on tabanud raske kaotus – meie seast on lahkunud Virumaa ühistuliikumise käilakuju Peeter Lauring. Tänu Tapal paljude korteriühistute juhi ja haldurina tegutsenud Peetrile said majad renoveeritud, kohalikud inimesed kaasaegsed, soojapidavad ning energiasäästlikud kodud ning linn uue ilme.

Peeter oli uuendustele avatud, teadmishimuline ja sõbralik kolleeg, kes nõustus alati lahkesti oma teadmisi ja kogemusi jagama. See, et Tapa inimeste kodud saaks korda, oli tema südameasi ja saavutatud eesmärgid innustasid edasi rühkima. Tema eestvõttel said korda ka need majad, mille renoveerimisest poleks pensionäridest korteriomanikud unistanudki, kuid Peeter oma tagasihoidlikul moel aitas võimatuna tunduva lõpuks siiski reaalsuseks muuta.

Peeter Lauringu nõu ja oskusi hinnati kõrgelt ka Eesti Korteriühistute Liidu nõukogus, mille liige ta rohkem kui kaks aastakümmet oli, olles praktikuna kaasatud nii seadusloome juures kui ühistuliikumise tuleviku kujundamisel. Alati jätkus tal jõudu teisi aidata, innustada, küsijaile vastata. Meie südametesse jääb valus tühimik, kuid oleme tänulikud, et saime koos üle paarikümne aasta ühistuliikumise teed käia.

 

Eesti Korteriühistute Liidu juhatus
Eesti Korteriühistute Liidu nõukogu

 

TAUST: Eesti Korteriühistute Liit asutati 17. aprillil 1996 Rakveres, organisatsioon esindab ja kaitseb korteri- ja hooneühistute huve riiklikul ja kohalikul tasandil. Tänaseks kuulub Eesti Korteriühistute Liitu rohkem kui 1400 korteriühistut üle Eesti. EKÜL kuulub Euroopa elamuorganisatsioonide ühenduse Housing Europe juhatusse ning juhib samuti üleminekuriikide toetamiseks ellukutsutud erakorralist töörühma. Alates 2016. aastast on EKÜL ÜRO elamumajanduse harta keskus, mille põhitegevuseks on eluasemevaldkonna toetamine riikides, kus elamureformid veel ettevalmistamisel. Samuti on liit partneriks BuildEST projektis, mis toob kokku erinevate osapoolte teadmised ja kogemused elamufondi rekonstrueerimiseks.

Teate edastas: Eesti Korteriühistute Liit www.ekyl.ee