Kaunis ja kasulik saialill

28.05.2023

Kui maja ümber on päikest, tasub ka kortermaja haljastusse tuua saialill – vähenõudlik, ent kasulik õitseja juulist sügisese jaheduseni välja.

Kuigi väljas juba suvesoe, ei tasu saialillesõpradel meelt heita, sest seda kaunist ja kasulikku kollast õitsejat võib külvata juunini. Et saialill kasvab kiiresti lopsakaks, saab sellega edukalt näiteks peenraid täita. Oma õitega rõõmustab see üheaastane suvelill aga hilisema sügiseni, tõrjub sääski ning meelitab aeda kasulikke putukaid, näiteks mesilasi või liblikaid.

Saialilled püsivad hästi ka vaasis, kuid see on ka hästi tuntud ravimtaimena – kuivatatud õisikutest saialilletee aitab põletike vastu, rahustab ja toob hea une. Kes tahab, võib tee sisse puistata ka kuivatatud piparmünti või melissi – tervisele kasulik on selline jook igal juhul!

Eesti Korteriühistute Liit on partneriks Tallinn – Euroopa roheline pealinn 2023 tegevustes, kus jagame programmis “Keskkonnatark korteriühistu” ühistutele nõu ja praktilisi oskusi, kuidas ühiselt luua keskkonnasõbralikku linna.