Riia kolleegide visiit Eestisse keskendus siinsele täiskavanuharidusele ja elamuvaldkonna uute teadmiste viimisele praktikasse

29.01.2024

Eesti Korteriühistute Liit on koostöös Riia linna elamuhaldusettevõttega Rīgas namu pārvaldnieks ellu viimas koostööprojekti “Koolitaja koolitamine: täiskasvanute koolitajate oskuste arendamine”. 2024. aasta veebruarini kestvat projekti toetab Põhjamaade Ministrite Nõukogu täiskasvanuhariduse programmi Nordplus Adult raames.

Projekti eesmärk on jagada kogemusi, õppida üksteise headest tavadest ja korraldada praktilist koolitust täiskasvanuhariduse valdkonnas, et parandada mõlemas partnerorganisatsioonis Eestis ja Lätis antava täiend- ja vabahariduse kvaliteeti ja tõhusust.

Eelmisel aastal alanud projekt viis Eesti Korteriühistute Liidu õppegrupi 2023. aasta novembris Riiasse tutvuma sealse täiendõppega korterelamute haldamise ja hooldamisega tegelevatele spetsialistidele, mille käigus läbiti nädalane koolitusprogramm.

2024. aasta jaanuaris saabus vastuvisiidile Läti kolleegide õppegrupp, kes viis end 22.-26. jaanuaril toimunud õppenädalal kurssi Eesti Korteriühistute Liidu koolitustegevusega ja Eesti kutsesüsteemiga, külastas Rakvere Ametikooli, kohtus kutseliste korteriühistute juhtidega ja külastas nende renoveeritud kortermaju, ning läbis loenguprogrammi elamuvaldkonnas tegutsevatele täiskasvanute koolitajatele.

EKÜL ja RNP ühisest Norplus Adult projektist saab lähemalt lugeda SIIT.

Õppevisiidi pildigaleriid näeb SIIT.

 

Anu Sarnet
EKÜL välissuhete ja projektide juht