Rabarber sügavkülmast välja

03.05.2020

Kodus juhtub ikka, et varume usinalt asju sügavkülma, aga unustamegi nad sinna – nii kipub näiteks minema rabarberiga. Aga sügavkülmast võetud rabarber passib hästi kisselli või mannakreemi sisse, koogi asemel võid proovida ka rabarberivormi.

Lihtne rabarberivorm

4le sööjale

300 gr rabarberit

6 spl pruuni suhkrut

2 muna

150 gr nisujahu

150 ml kohvikoort

Veidi vaniljet

Näpuotsatäis kaneeli (soovi korral)

Võid vormi määrimiseks

Valmistamine: lisa rabarberile 3 spl pruuni suhkrut ja soovi korral kaneeli ning jäta üleöö, või vähemalt 6 tunniks külmkappi maitsestuma. Sega taignaks munad, 2 spl suhkrut, vanilje, kohvikoor, jahu ja näpuotsatäis soola. Määri vorm võiga. Kurna rabarber, osa rabarberitükke sega taignasse (või tilgutada ka veidi vedelikku), vala taigen vormi, osa rabarberit lisa kaunistuseks peale. Küpseta 180 kraadi juures umbes 35 min, kuni roog on kuldpruun. Küpsetamise ajal võid vormile sätida võitükikesi ja 1 spl pruuni suhkrut, et anda mõnusat kollast krõbedat pealispinda. Võta ahjust ja lase veidi jahtuda, serveeri koore või vaniljepiimaga.

Vaata ka:
Projekt Väärtustades toitu
Nõuanded targale tarbijale EKÜL toidunipid