3 olulist asja, mida toidu säilitamisest teadma peab

23.04.2018

Tihti ei tule toiduportsude ülejäägi säilitamine meelde enne, kui oleme söömingu lõpetanud. Nii aga ei tohiks teha.

  1. Pärast valmistamist ja jahtumist võib toit seista toatemperatuuril maksimum kaks tundi – seejärel tuleks see külma panna. Mida vähem aega toit toatempteratuuril ootab, seda parem.
  2. Ülejääk tuleks kohe pakituna sügavkülma asetada, see on parim viis toiduvarusid säilitada. Toitu, mis on laual üleöö seisnud, oleks parem mitte enam tarvitada.
  3. Reeglina soovitatakse varem valmistehtud toitu vaid üks kord üles soojendada. Kui ülejääke on sügavkülmas rohkem, võiks need portsjonikaupa pakendada ja portsjonitena ka üles soojendada.

Vaata ka:
Projekt Väärtustades toitu
Nõuanded targale tarbijale EKÜL toidunipid

3 olulist asja, mida toidu säilitamisest teadma peab