Kas teadsid? 3 üllatavat toiduainet, mida tasub sügavkülma panna

19.12.2019

Kui liha või marjade sügavkülmas hoidmine on kaunis laialt levinud, siis mõnede teiste toiduainete külmutamine võib tulla üllatusena. See aga on hea võimalus väikest ülejääki mitte prügikasti saata!

Või

Kui toidulaualt või küpsetamisest tükk võid seisma jääb, ära seda mingil juhul soojas seista ja halvaks minna lase, kasuta pigem jääkuubikute sahtlit, et või sügavkülma panna. See olla muide pagarite nipp – külmutada väikseid võitükikesi, et hiljem neit küpsistes vm. kasutada. Säilib sügavkülmas 2-6 kuud.

Piim

Hakkad puhkusele sõitma, aga piimapakk külmkapis on peaaegu täis? Ära seda kohe kraanikaussi vala, torka parem sügavkülma! Oluline on aga et tetrapakk poleks hermeetiliselt suletud, sest vedelik vajab paisumiseks ruumi. Kui puhkuselt tuled, hea jälle üles sulatada ja hommikukohvile valada. Piim säilib sügavkülmas 2 kuud.

Munavalge või -kollane

Teinekord kipub küpsetamisel üht või teist üle jääma – appi tuleb hea abimees jääkuubikute alus, vala sinna munavalge- või kollase pisikesed portsjonid, mida hiljem saad näiteks omletiks kasutada. Munakollane säilib sügavkülmas 6-10 kuud, munavalge 12 kuud.

Vaata ka:
Projekt Väärtustades toitu
Nõuanded targale tarbijale EKÜL toidunipid

Kaasrahastab Euroopa Liit