Kasuta järelejäänud värske kurk ära kartuli-kurgisalatis

19.08.2019

Kui värskest kurgist jääb väike osa järele, ei tasu seda minema visata, vaid lisada keedetud kartulitele: saab lihtsa vaevaga teistmoodi kartulisalati, õpetab blogija KTDecohome.

Sinepine kartuli-kurgisalat

Tarvis läheb:

7 keskmise suurusega kartulit
umbes 100 grammi värsket salatikurki
Veiniäädikat, teralist sinepit, loomalihapuljongit, soola ja pipart

Valmistamine:

Koori ja keeda kartulid pehmeks, kuid mitte pudruks – vali kartulisort, mis salatisse sobib. Oota, kuni kartulid on jahtunud ja lõika viiludeks. Viiluta ka kurgid õhukesteks viiludeks, lisa kartulitele, sega ja maitsesta soola ning pipraga. Valmista salatikaste: nt 4 spl loomalihapuljongit, 1 tl teralist sinepit ja 1 tl veiniäädikat. Piserda see kartuli-kurgisegule ning sega ettevaatlikult. Lase külkapis vähemalt pool tundi maitsestuda.

Vaata ka:
Projekt Väärtustades toitu
Nõuanded targale tarbijale EKÜL toidunipid

Kaasrahastab Euroopa Liit