Krõbedik: kasuta ära seisma jäänud hapukad õunad-pirnid

04.11.2018

Talve hakul kipuvad koduaia hapukamad õunad-pirnid seisma jääma ning pähklikausis ootavad sööjaid kreeka pähklid.  Blogija KTDecohome soovitab need ära kasutada maitsvas magustoidus!

Õuna-pirni krõbedik kreeka pähklite ja vaniljekreemiga

u 600 gr hapukamaid õuna-pirnilõike
u 130 grammi kreeka pähkleid
130 gr jahu
60 gr võid

kuhjaga supilusikatäis tuhksuhkrut

Purusta kreeka pähklid köögikombainis. Sega külm või ning jahu puruks, lisa pähklipuru. Aseta väikseks hakitud õuna-pirnlõigud võiga määritud ahjuvormi, vala üle puruga, sega korralikult. Küpseta 50 min 180 C ahjus mõnusalt kuldseks!

Vaniljekreemi videoretsept

Krõbedik: kasuta ära seisma jäänud hapukad õunad-pirnid

Vaata ka:
Projekt Väärtustades toitu
Nõuanded targale tarbijale EKÜL toidunipid