Kuidas küpsiseid säilitada?

03.01.2019

Pühad toovad lauale hulga koduseid piparkooke ja muid maitsvaid küpsiseid. Kuidas säilitada nende värske maitse?

  1. Muretse korralik õhukindel küpsisekarp

Küpsised säilivad kõige paremini õhukindlas karbis või topsis: hästi sobib näiteks klassikaline plekist küpsisetoos nagu vanaemal omal ajal kapi otsas oli. Kui säilitad neid klaasnõus, hoolitse selle eest, et kaas oleks õhukindlalt suletud.

  1. Lase korralikult jahtuda

Jahuta küpsised korralikult pärast küpsetamist maha. Iseäranis kehtib see glasuuritud maiustuste puhul – glasuur peab olema täiesti ära kuivanud, muidu kleepuvad küpsised üksteise külge ning muutuvad nätskeks.

  1. Säilita pimedas ja kuivas kohas

Küpsised säilivad paremini kuivas ja pimedas kohas – näiteks köögikapis. Külmkapis on nende hoiustamiseks liiga niiske.

  1. Erinevate maitsetega küpsiseid hoiusta eraldi

Säilitamaks küpsiste head maitset, oleks hea neid eraldi hoida – iseäranis kehtib see tugeva maitsega piparkookide kohta. Kui eraldi küpsisekarpi pole, võib eri sorti küpsiseid mitme kihi küpsetuspaberiga eraldada.

Vaata ka:
Projekt Väärtustades toitu
Nõuanded targale tarbijale EKÜL toidunipid