Kuidas säilitada viinamarju?

08.10.2019

Viinamarjad pole enam ammu eestimaalaste toidulaual eksootilised külalised, vaid kasvavad jõudsalt ka paljudes koduaedades. Tänavune saak oli suurepärane ja turulettidelgi kohtab magusaid kodumaised viinamarju, aga kuidas oleks neid kõige parem säilitada?

Toatemperatuuril puuviljakorvis püsivad viinamarjad 3-4 päeva.  Kui aga panna need külmkappi 3-4 kraadi juurde, pikendab see säilivustähtaega kahe nädalani. Enne tarvitamist tuleks marjad aja vähemalt 20 minutiks toatemperatuurile tõsta, et maitse paremini esile tuleks.

Viinamarju saab ka sügavkülmutada – selle tuleks need sõela kasutades korralikult kraani all pesta, hiljem nt töötasapinnale valada, nii et need üksteisega ei kleepu  ja rätiku või paberiga kuivaks tupsutada, soovi korral lisada suhkrut ning panna sügavkülmakotti või –karpi,  kus need säilivad kuid.

Vaata ka:
Projekt Väärtustades toitu
Nõuanded targale tarbijale EKÜL toidunipid

 

Kaasrahastab Euroopa Liit