Lillkapsa keetmise nipid

23.03.2020

Kõige enam toitu kipub raisku minema siis, kui selle valmistamisel midagi nihu läheb. Lillkapsas on üks neist – mõnusa ja krõmpsu juurvilja asemel rändab pahatihti taldrikule pudrune ollus või kõva juurikas. Kuidas seda vältida?

1: Pese ja puhasta lillkapsas korralikult, jaota õisikuteks.

2: Pista õisikud keevasse, soolaga maitsestatud vette. Keeda umbes 10-15 min.

3: Kui ei soovi, et lillkapsas potis kollakamaks muutub, pigista sellele sidrunimahla. Kui tahad vähendad tüüpilist kapsakeedulõhna, mis üle korteri leviks, võid tükikese sidrunit lillkapsale seltsiks potti pista.

Kui aga lillkapsast keeta ei taha, võib seda ka 20 min aurutada – nii säilivad vitamiinirikka lillkapsa kasulikud ained kõige paremini.

 

Vaata ka:
Projekt Väärtustades toitu
Nõuanded targale tarbijale EKÜL toidunipid