Sügavkülm ajab üle? Vaata, kas hoiustad seal õigesti!

28.02.2018

Paljud pered eelistavad varusid sügavkülmas hoida – sinna satub nii suvine roheline, marjad kui ka lihakraam. Ent mida ja kui kaua sügavkülmas hoida tohib? Saksa kauplustekett Real toob järgmise tabeli toiduainete säilivuse kohta sügavkülmas:

Värske puuvili8 – 12 kuud
Värske juurvili6 – 12 kuud
Maitsetaimed ja ürdid8 – 10 kuud
Sealiha4 – 7 kuud
Loomaliha9 – 12 kuud
Linnuliha2 – 10 kuud
Kala2 – 4 kuud
Sai/leib1 – 3 kuud
Koogid, pagaritooted2 – 5 kuud
Või6 – 8 kuud
Kõva juust2 – 4 kuud
Pehme juust5 – 6 kuud
Valmistoidud3 – 5 kuud

Vaata ka:
Projekt Väärtustades toitu
Nõuanded targale tarbijale EKÜL toidunipid