Suur viga, mida paljud inimesed oma köögis teevad

02.12.2019

Kuskohas hoiad köögis maitseaineid?

Kui korralikult suletuna pimedas ja kuivas, näiteks eraldi köögikapis, toimid õigesti.

Paljud on aga maitseaineriiuli poolikult suletud topsidega sättinud pliidi kohale või selle vahetusse lähedusse – sinna, kus on enamasti niiske ja kuum. See on sobiv keskkond hallitusseentele, mis võivad tekitada sekundaarseid laguprodukte ehk mükotoksiine, mille väike koguski võib olla tervisele kahjulik.

Kindlam ja tervislikum on niisiis ürdiriiul kuiva ja hämarasse kolida – vajaliku koguse ürte ja maitseaineid saad igaks toidutegemiseks ju vahetult enne valmis seada.

Vaata ka:
Projekt Väärtustades toitu
Nõuanded targale tarbijale EKÜL toidunipid

Kaasrahastab Euroopa Liit