Eesti Korteriühistute liit korraldab suitsu- ja vingugaasiandurite ühisostu

01.11.2019

Eesti Korteriühistute Liidu (EKÜL) juhatuse esimehe Andres Jaadla sõnul korraldatakse täna alanud suitsuandurite ja vingugaasiandurite ühisost liidu liikmete soovil. „Korteriühistud soovivad soetada andureid taskukohase hinnaga, et paigaldada need tervikuna majade kaupa, tagades nii suurema ohutuse. Ühiselt suuremate koguste ostmisega saame soodsama hinna kõigile ühisostus osalevatele lõpptarbijatele,“ loodab Jaadla.

Kuigi suitsuandurid on kodumajapidamistes juba kümme aastat kohustuslikud ning vingugaasiandur gaasiseadmega kodus on kohustuslik alates 1. jaanuarist 2018, siis Jaadla sõnul näitab praktika, et kortermajades on selles osas veel suuri vajakajäämisi. „Ühisostu tulemusena saadav soodsam hind võimaldab korteriühistul koordineerida Euroopa Liidu nõuetele vastavate andurite paigaldamist ühtlaselt kogu majas. Ühisostus osalevatel korteriühistutel on võimalus küsida parimat hinda nii korteriühistu halduses olevate ruumide (trepikojad, keldrid jne.) kui ka korteriühistute liikmete korteritesse paigaldatavatele suitsuanduritele ja vingugaasianduritele,“ toob ta välja ühisostu plussid.

Ühisostus osaleda soovijad saavad endast märku anda 11. novembrini, alates 14. novembrist saavad pakkujad teha parima pakkumise. Võitja peaks selguma novembri lõpus, täpse ajakavaga saab tutvuda EKÜL kodulehel www.ekyl.ee.

Ühisostus saavad osaleda korteriühistud, kes on EKÜL liikmed või avaldavad soovi liiduga liituda. Samuti laieneb ühisost kõigile korteriomanikele, kelle korter asub EKÜL liikmeskonda kuuluvas ühistus.

Eesti Korteriühistute Liidul on ühisostude korraldamisel hulk kogemusi, läbi viidud on mitu edukat elektri ühisostu, koostöös Eesti Elektritööde Ettevõtjate Liiduga elektripaigaldiste käidukorralduse ühisost, samuti toimus arvutite ühisost sülearvutite soetamisel. Edukad ühisostud ning Eesti Korteriühistute Liidu (EKÜL) töö säästlikuma energiatarbimise nimel tõid liidule paari aasta eest maineka ülemaailmse energiaauhinna Energy Globe Award rahvuslikus kategoorias.

Lisainfo: