Korteriühistute ühisostuga soovitakse soetada 700 suitsu- ja vingugaasiandurit

18.11.2019

Eesti Korteriühistute Liidu teade
18. november 2019

Eesti Korteriühistute Liit (EKÜL) algatas 1. novembril suitsu- ja vingugaasiandurite ühisostu. Ühisostus said osaleda korteriühistud, kes on EKÜL liikmed või avaldasid soovi liiduga liituda, ühisost laienes aga ka kõigile korteriomanikele, kelle korter asub EKÜL liikmeskonda kuuluvas ühistus.

EKÜL juhatuse esimehe Andres Jaadla sõnul tuli soov suitsuandurite ja vingugaasiandurite ühisostuks liidu liikmetelt. Kuigi suitsuandurid on kodumajapidamistes juba kümme aastat kohustuslikud ning vingugaasiandur gaasiseadmega kodus on kohustuslik alates 1. jaanuarist 2018, siis Jaadla sõnul näitab praktika, et kortermajades on selles osas veel suuri vajakajäämisi.

„Kui tuleohutusest on palju kõneldud, siis vingugaasi ohtlikkusest on hakatud rääkima alles nüüd. Ühe hiljutise uuringu andmetel ei tea inimesed üleliia palju vingugaasi ohtlikkusest, ometi on see nõudnud juba mitu inimelu. 700 suitsu- ja vingugaasiandurit, mida ühisostul soetada soovitakse, on tõsine samm kodude ohutumaks muutmise teel,” hindas Jaadla. Ühiselt suuremate koguste ostmisega loodetakse tema sõnul saada kõigile ühisostus osalevatele lõpptarbijatele soodsam hind.

Ühisostu võitja peaks selguma novembri lõpus, täpse ajakavaga saab tutvuda EKÜL kodulehel www.ekyl.ee.

Eesti Korteriühistute Liidul on ühisostude korraldamisel hulk kogemusi, läbi viidud on mitu edukat elektri ühisostu, koostöös Eesti Elektritööde Ettevõtjate Liiduga elektripaigaldiste käidukorralduse ühisost, samuti toimus arvutite ühisost sülearvutite soetamisel. Edukad ühisostud ning Eesti Korteriühistute Liidu (EKÜL) töö säästlikuma energiatarbimise nimel tõid liidule paari aasta eest maineka ülemaailmse energiaauhinna Energy Globe Award rahvuslikus kategoorias.

TAUST: Eesti Korteriühistute Liit asutati 17. aprillil 1996 Rakveres, organisatsioon esindab ja kaitseb korteri- ja hooneühistute huve riiklikul ja kohalikul tasandil. Tänaseks kuulub Eesti Korteriühistute Liitu rohkem kui 1400 korteriühistut üle Eesti. EKÜL kuulub Euroopa elamuorganisatsioonide ühenduse Housing Europe juhatusse ning juhib samuti üleminekuriikide toetamiseks ellukutsutud erakorralist töörühma. Alates 2016. aastast on EKÜL ÜRO elamumajanduse harta keskus, mille põhitegevuseks on eluasemevaldkonna toetamine riikides, kus elamureformid veel ettevalmistamisel.

Teate edastas: Eesti Korteriühistute Liit www.ekyl.ee

Kõneisik:
Andres Jaadla, Eesti Korteriühistute Liidu juhatuse esimees
Tel: +372 520 3987
E-mail: andres.jaadla@ekyl.ee, ekyl@ekyl.ee