Täna toimub Tallinnas korteriühistute suurfoorum

09.10.2020

9.oktoober 2020
Eesti Korteriühistute Liidu teade

Korteriühistute suurfoorumil on kõne all õigusküsimused ja elamute rekonstrueerimine

Korteriühistud üle Eesti kogunevad täna Tallinnasse Eesti Korteriühistute Liidu korraldatud suurfoorumile, et kõnelda elamute rekonstrueerimisest ja vaadelda õigusküsimusi. Foorumil selguvad ka tänavused korteriühistute konkursi võitjad.

Eesti korteriühistute XXIII foorum „Korteriühistud – Eesti elamufondi kaasajastajad“ toimub täna, 9. oktoobril kl 10-17 Radisson Blu Hotel Olümpias (Liivalaia 33), ajakirjanikud on sündmusele oodatud!

Eesti Korteriühistute Liidu (EKÜL) õigusosakonna juhataja Urmas Mardi sõnul on sügisel erilise tähelepanu all korteriühistute jaoks õigusküsimused, sest paljudes korteriühistutes on iga-aastase üldkoosoleku pidamine  ning juhatuse liikmete valimine lükkunud sügisesse.

„Kui korteriühistu juhatuse liikme või valitseja ametiaeg lõpeb ajavahemikul 2020. aasta 12. märtsist 31. augustini, loetakse tema volitused pikenenuks kuni uue juhatuse liikme või valitseja valimiseni, aga mitte kauem kui 2020. aasta 31. oktoobrini. Samuti peab korteriühistu, kellel on kohustus esitada majandusaasta aruanne registripidajale ajavahemikul 2020. aasta 12. märtsist 31. augustini, esitama aruande hiljemalt 2020. aasta 31. oktoobril,“ tuletab Mardi meelde.

Teine suur teema, mis korteriühistute foorumil vaatluse alla võetakse, on elamute kaasajastamine. Eesti Korteriühistute Liidu juhatuse esimehe Andres Jaadla sõnul on elamufondi rekonstrueerimine teemaks kogu Euroopas. “Eesti korteriühistutel on põhjust rõõmustada, sest suvi tõi elamumajanduse vallas kaasa olulise uudise: valitsus kinnitas pikaajalise hoonete rekonstrueerimise strateegia ning samuti on rekonstrueerimistoetused tänavu läbi aegade suurimad,” rääkis ta.

Foorumil osalejaid tervitavad Tallinna linnapea Mihhail Kõlvart ning ministrid Urmas Reinsalu ja Taavi Aas, rekonstrueerimistoetustest teeb ülevaate SA KredEx eluaseme- ja energiatõhususe osakonna juht Triin Reinsalu ning uusi lahendusi korterelamute rekonstrueerimisel tutvustab Tallinna Tehnikaülikooli professor Targo Kalamees.  Kogu foorumi kava on EKÜL kodulehel: https://ekyl.ee/XXIIIfoorum/

Eesti Korteriühistute XXIII Foorumit saab jälgida ka tasulises otseülekandes aadressil: http://player.saundland.ee/ppv/ekyl/

Ajakirjanikud on oodatud sündmust kajastama! Intervjuusid saab teha kohapeal enne ürituse algust ja kohvipausidel. Ürituse koordineerimise huvides palume meediaväljaannetel võimalusel oma tulekust ja kindlatest intervjuusoovidest varem märku anda EKÜL välissuhete ja projektide juhile Anu Sarnetile: anu.sarnet@ekyl.ee, tel: 55 585 701

TAUST: Eesti Korteriühistute Liit asutati 17. aprillil 1996 Rakveres, organisatsioon esindab ja kaitseb korteri- ja hooneühistute huve riiklikul ja kohalikul tasandil. Tänaseks kuulub Eesti Korteriühistute Liitu rohkem kui 1400 korteriühistut üle Eesti. EKÜL kuulub Euroopa elamuorganisatsioonide ühenduse Housing Europe juhatusse ning juhib samuti üleminekuriikide toetamiseks ellukutsutud erakorralist töörühma. Alates 2016. aastast on EKÜL ÜRO elamumajanduse harta keskus, mille põhitegevuseks on eluasemevaldkonna toetamine riikides, kus elamureformid veel ettevalmistamisel.

Teate edastas: Eesti Korteriühistute Liit

www.ekyl.ee

Kõneisikud:

Andres Jaadla, Eesti Korteriühistute Liidu juhatuse esimees
Tel: +372 520 3987
E-mail: andres.jaadla@ekyl.ee

Urmas Mardi, Eesti Korteriühistute Liidu juhatuse liige, õigusosakonna juhataja
Tel: 372 50 15077
E-mail: urmas.mardi@ekyl.ee